«Господарочка»
Клуб «Господарочка»
Керівник клубу: Бойчук Олена Леонідівна
Клуб «Господарочка створений для студентів технологічного відділення, але запрошує до участі в засіданнях усіх бажаючих. Засідання відкриті і передбачають дві частини: теоретичну і практичну.
Для проведення теоретичної частини учасники готують доповіді, повідомлення, візуальний супровід. Практична частина передбачає приготування страв, виробів у кухні-лабораторії із заздалегідь придбаних продуктів. В клубі заохочується художня самодіяльність – це виконання народних українських пісень і танців.
Метою діяльності є розширення кола професійних інтересів студентів які навчаються за спеціальності «Виробництво харчової продукції». Відповідно до мети діяльності ставляться наступні
Задачі клубу «Господарочка»:
- поглиблювати знання і відроджувати та здійснювати пошук стародавніх страв нашого регіону;
- формувати внутрішню професійну мотивацію до постійного оволодіння новими знаннями і навиками за обраною спеціальністю;
- розвивати загальнолюдські, гуманістичні риси характеру: чесність, правдивість, гостинність, ввічливість, старанність, без яких неможливо працювати в індустрії гостинності;
- розвивати творчий підхід до створення тематичних столів, приготування і оформлення страв;
- розширити коло знань з питань історії культури гостинності українського народу.
- прищепити шанобливе ставлення до культури, звичаїв, традицій рідного краю.
Виконуючи волю нашого українського Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка у 2020-2021 навчальному році члени гуртка «Господарочка» визначили такий напрямок діяльності: «Чужому научайтесь, а свого не цурайтесь…» В основному на засіданнях будуть розглядатися історичні аспекти європейських кухонь і практичне приготування типових страв.
План роботи клубу «Господарочка»
1. Затвердження членів гуртка «Господарочка»
2. Складання та затвердження плану роботи гуртка на 2020-2021 навчальний рік
3.Засіданння круглого столу до дня працівників харчової промисловості
4.Прийняти участь у ярмарці розпродажі
5. Прийняти участь у декаді циклової комісії харчових технологій та готельно- ресторанного бізнесу
6. Прийняти участь у студентській науково-дослідницькій конференції
7. Прийняти участь в олімпіадах з профілюючих дисциплін
8. Виставка композицій з овочів та фруктів з використанням методу карвінг
9. Прийняти участь у майстер - класі від рестораторів міста Хмельницького
10. Круглий стіл на тему : «Молекулярна кухня»
11. Круглий стіл на тему : «Сучасне оздоблення кондитерських виробів»
12. Круглий стіл на тему: «Сучасне обладнання у закладах ресторанного господарства»