Роковини Голодомору-геноциду

     Напередодні 87-роковин Голодомору-геноциду відбулася традиційна щорічна IV Міжнародна науково-практична конференція «Міждисциплінарні підходи у дослідженні Голодомору-геноциду» організована Національним музеєм Голодомору-геноциду та Інститутом дослідження Голодомору. Були представлені до обговорення нові дослідження науковців із цієї проблематики. Співорганізаторами наукового заходу виступив і наш коледж. На розсуд учасників конференції доповідь «Їдло» українських селян у період Голодомору 1932–1933 рр.: страви, що рятували українців» представили Матвєєв А. Ю. та Низенко Г. В. Під час онлайн-трансляції конференції були присутні студенти – члени клубів «Краєзнавчий» (керівник Матвєєв А. Ю.), «Берегиня» (керівник Дзізінський М. С.). Члени клубу «Господарочка» (керівник Бойчук О. Л.) приготували «страви», що допомогли вижити в той лиховісний час нашим предкам: ліпненики з жолудів, паляниці з кропиви і подорожника, галушки з картопляного лушпиння, коржики з лопуха. По закінченні студенти та викладачі коледжу змогли поділитися враженнями щодо почутого.

image001