«Врятуй життя»!

     Студенти ВСП «Хмельницький торговельно-економічний фаховий коледж КНТЕУ» проявили небайдужість до долі безпритульних тварин.

     4 жовтня,  в День захисту тварин розпочали збір коштів на їжу для тварин, які утримуються  волонтерами Хмельницької міської громадської організації захисту тварин «Врятуй життя»!

image001

     Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо протидії жорстокому поводженню з тваринами. Документ набуде чинності у листопаді 2021-го.

      Зокрема, закон забороняє:

     Евтаназію як метод регулювання чисельності безпритульних тварин, контрабанду диких тварин, фотопослуги з дикими тваринами, пропаганду жорстокого поводження з тваринами. Бити, вбивати, труїти і калічити безпритульних тварин. Жебракувати з тваринами. Утримувати диких великих тварин в закладах громадського харчування та інших непристосованих для цього місцях, замуровувати тварин у підвальних приміщеннях, залишати тварин в салоні автомобілю при температурі навколишнього середовища, вищій за +20ºС та нижчій за -5ºС

     Закон підсилює

     Кримінальну та адміністративну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, заходи щодо боротьби з браконьєрством, права місцевих рад з питань захисту тварин від жорстокого поводження.

     Закон запроваджує

     Адміністративну відповідальність за жорстоке або безвідповідальне поводження з тваринами з 16 років. Кримінальну відповідальність за жорстоке або безвідповідальне поводження з тваринами з 14 років. Можливість тимчасового вилучення тварин (у випадках жорсткого поводження з тваринами) поліцією до розгляду справи у суді. Конфіскацію тварин у випадках жорсткого поводження. Позбавлення права особи, яка вчинила жорстоке поводження з твариною, утримувати тварин протягом 5 років. Обов’язок проведення експертизи для встановлення причин смерті тварини.

image002

     Як допомогти безпритульним тваринам. 8 ефективних способів