«Приготування «довгих» (long drink) змішаних напоїв»
Лабораторне заняття - один з найважливіших видів навчального заняття для формування професійних компетенцій молодшого спеціаліста з виробництва харчової продукції. Саме на лабораторному занятті з дисципліни «Основи барної справи» студенти під керівництвом викладача набувають практичних навичок з технології змішування напоїв, приготуванню коктейлів, роботи з устаткуванням та інвентарем, посудом подачі. Виконання лабораторної роботи вимагає від студентів творчої ініціативи, самостійності, глибокого знання і розуміння навчального матеріалу, позитивно впливає на розвиток пізнавальних інтересів і здібностей.
Лабораторне заняття включає:
- проведення інструктажу з техніки безпеки;
- проведення поточного контролю підготовки студентів до виконання конкретної лабораторної роботи;
- виконання завдань теми заняття;
- оформлення й індивідуальний звіт з виконаної роботи;
- його захист;
- оцінювання.
Так, 29 листопада 2021 року у групі ТХ-122 проведено відкрите лабораторне заняття з дисципліни «Основи барної справи» на тему: «Приготування «довгих» (long drink) змішаних напоїв» викладачем циклової комісії харчових технологій та готельно-ресторанного бізнесу Ольгою Володимирівною Янюк.
Студенти готували такі коктейлі: «Мохіто безалкогольний», «Фруточіно грейфрутовий», «Сонячне світло», «Робінзон», «Літній бриз», «Блакитна Лагуна», «Полуничний слінг», «Tаємниця в його очах».
Проведення лабораторного заняття на тему: «Приготування «довгих» (long drink) змішаних напоїв» - максимально наближує студентів до реальних умов сучасного виробництва зростає самостійність, розумовий розвиток, пізнавальна активність. Формування пізнавальної активності - одне з найважливіших завдань даної дисципліни.