Екскурсія до готельно-ресторанного комплексу «Ксенія»
Опанування професійною майстерністю включає різні напрями, це й ознайомлення з практичною діяльністю закладів ресторанного господарства, погляд «зсередини» на вирішення виробничих ситуацій, поради досвідчених керівників щодо управління в динамічному конкурентному середовищі тощо. Тому, запрошення відвідати один із найбільших сучасних ресторанно-готельних комплексів Поділля, а саме, ресторан «Ксенія» в м. Кам’янець-Подільський та його філіал, розташований на мальовничих берегах річки Тернава в селі Врублівці, студенти технологічного відділення охоче сприйняли і відгукнулись на дану пропозицію. Крім того, цікавість студентів була викликана неординарною особистістю очільниці даного комплексу: багатогранна, цілеспрямована, сучасна бізнес-вумен, постійний член міжнародних кулінарних конкурсів як на терені України так і поза її межами.
Найперше враження – неймовірні захоплюючі пейзажі дністерських круч, велетенська територія на якій компактно розміщено: ресторан з залами для організації бенкетів, урочистостей, конференц-зали, бар, літні альтанки, басейни, дитячі ігрові майданчики і ряд споруд готельного типу.
Студенти задовільнили професійну цікавість під час екскурсії по виробничим підрозділам ресторану, мали можливість в дії побачити роботу прогресивного ресторанного обладнання («Robot-coc», сувіт-обладнання, пристрій для вакумного упакування сировини тощо). Скористались нагодою оглянути готельні номери різного класу.
Екскурсія залишила незабутні спогади та враження від побаченого.