Симпозіум та презентація проєкту «Кулінарна спадщина Хмельниччини»
Хмельницький і його область — це регіон з багатою історією і неповторними кулінарними традиціями, які поєднують впливи української, польської, єврейської та молдавської кухонь. Багато страв Поділля стали популярними не тільки в Україні, а й за її межами, завдяки їхній унікальності та смаковим якостям.
14 жовтня 2025 року в рамках заходів декади циклової комісії харчових технологій та готельно-ресторанного бізнесу студенти ІІ та ІІІ курсу ОПП Виробництво харчової продукції розглядали найвідоміші страви Хмельниччини, їхню історію та тих, хто сприяє популяризації цих страв.
Нематеріальна культурна спадщина охоплює традиції, мовні та музичні форми, обряди, свята, кухню та ремесла, які передаються від покоління до покоління. Збереження цих елементів має велике значення не лише для культурної ідентичності окремих народів, але й для глобального культурного різноманіття.
Саме тому симпозіум і презентація проєкту стали важливою частиною національних і міжнародних ініціатив щодо збереження нематеріальної культурної спадщини як невіддільної складової національної самобутності.
16.10.25 р.