СОМЕЛЬЄ - ВЧЕНИЙ, БІЗНЕСМЕН, ПСИХОЛОГ.
Для закріплення теоретичних знань та формування спеціальних компетентностей з дисципліни "Організація роботи сомельє", здобувачі освіти ОПП Виробництво харчової промисловості (група ХТ-135) 31 жовтня 2025 року провели заняття з сомельє магазину вина преміум класу Wine Time.
Під час заняття сомельє закладу пані Іванна поділилася власним досвідом, ознайомила присутніх з класифікацією вин, продемонструвала техніку декантування вина, сформувала принципи еногастрономії.
Жваву дискусію викликало питання українського виноробства, пізнавальним стало знайомство з відмінними ознаками вин саме українських виноробів з локальних сортів винограду.
Вина Нового світу (Аргентина, Чилі, Африка, США), Старого світу (європейські країни), Азії, Грузії, міцні алкогольні напої - студенти мали змогу дослідити виробників, вивчити ознаки класифікації, особливості подавання та споживання напоїв.
Захід стал ще однією сходинкою у формуванні винної культури українських споживачів.
31.10.25 р.