Науково-методична та виховна робота

ВІДЗНАЧЕННЯ СВЯТАДЕНЬ ТЕХНОЛОГА

 В Хмельницькому торговельно-економічному коледжі вже 11 рік традиційно 1 грудня на технологічному відділенні проводиться свято „День технолога”.

Метою свята є популяризація професії технолога.

Підготовка молодших спеціалістів з технології харчування, здійснюється з моменту заснування навчального закладу - 1965 року. За 44 роки існування закладу , змінювалась його назва, змінювались спеціальності та незмінною залишалась спеціальність „Технологія харчування ”. І сьогодні вона є однією з найпопулярнішою серед абітурієнтів.

День технолога – є однією з головних подій для студентів та викладачів відділення, адже саме під час свята студенти груп мають можливість обмінятись досвідом приготування, оформлення страв, продемонструвати набутті навики з сервірування святкових столів, пожартувати та відпочити.

Ще одним з важливих напрямків програми свята є зустріч з керівниками підприємств ресторанного господарства міста Хмельницького, що  допомагає студентам у працевлаштуванні.

Крім того, це свято і випускників минулих років. Саме у цей день вони мають можливість зустрітись один з одним , поділитись своїми професійними  досягненнями.

Розпочалось свято з конференції, підготовленої студентами IV курсу на тему: „Актуальні проблеми розвитку індустрії гостинності”.У своїх виступах студенти висвітлили основні тенденції та перспективи розвитку структури мережі ресторанного господарства, форм сервісного обслуговування населення.

Кулінарне мистецтво-це не красиві слова. Воно означає високий професіоналізм, поєднаний з справжнім даром художника , тонким смаком, і безперечно відкритою душею.

Свої вміння у приготуванні та оформленні страв студенти 2-3 курсу   продемонстрували під час виставки.

Так, студенти групи ТХ-88 представила страви під назвою „Антикризове меню”.

Студенти групи ТХ-90 представили страви в номінації „Подільські солодощі”,де продемонстрували сучасні тенденції оформлення страв.

Студенти групи ТХ-93 продемонструвала страви під назвою „Мисливський стіл”

Студенти ІУ курсу підготували тематичні сервіровки столів - „Скляне весілля” (ТХ-87)


 „Зустріч Нового року,” (ТХ-85) „Різдвяний стіл”, (ТХ-86)

Шлях до професіоналізму досить довгий. І студенти коледжу тільки роблять на ньому перші кроки. Велике значення при цьому є наявність мотиваційних моментів. Саме під час свята проводиться відзначення студентів, які мають найкращі досягнення в практичній роботі. Кращі студенти визначаються керівниками базових підприємств.

З цікавістю глядачі спостерігали і за конкурсом „Золоті рученьки” та демонстрацією професійного одягу.

А, веселий настрій, звичайно ж, подарували аматори сцени, які і співали, і танцювали, і представили веселі сценки на кулінарну тематику.